Vardagsrummet – en utmaning

Vardagsrummet är en riktig utmaning eftersom det är många saker som ska få plats och fungera tillsammans. Problemet är att man ofta vill ha så mycket som möjligt i vardagsrummet, vilket i sin tur gör att det kan kännas ganska trångt och stökigt. Det i sin tur gör också att det blir svårare att få till en enhetlig stil, vilket i sin tur bidrar till att känslan av oreda uppstår. Det är den röda tråden som du ska leta efter och allra enklast är att börja utifrån någon speciell sak som du gillar allra mest. Det kan antingen vara en tapet, ett bord eller en soffa. Tar man avstamp från den och börjar plocka ihop med tanke på den saken hela tiden så kommer man att lyckas bättre.

Något som dessutom är väldigt viktigt i ett vardagsrum är olika färger och olika former av belysning. Det betyder att det egentligen är fritt fram för dig att laborera med matchande färger efter tycke och smak. Se bara till att dessa färger inte tar allt för mycket plats. Små färgklickar är att föredra och de får inte heller bli för många. Det gör bara att oredan känns än mer påfallande.

Belysningen är också något som behövs anpassas till olika situationer. Eftersom att vi använder vardagsrummet på olika sätt behövs också olika typer av belysning, allt från punktbelysning när man arbetar eller läser en bok, till mysbelysning när man ser på tv eller bara allmänbelysning för att man ska kunna städa på ett bra sätt. Har du dessa tre belysningar att välja på kommer ditt vardagsrum bli väldigt bra.

admin