Små detaljer som märks

Det är ofta de små sakerna som gör störst skillnad. De där sakerna som ingen direkt lägger märke till när de kommer in i ett rum, men som ändå gör att det känns nytt och annorlunda. Sådana saker behöver inte kosta speciellt mycket och de tar sällan heller speciellt lång tid att få på plats vilket gör att de definitivt passar in här på Lathund. Det enda problemet är att det kan vara väldigt svårt att komma på vad det är för små detaljer som man ska ändra, justera eller fixa till, just för att de är just – små detaljer! Det kan vara svårt att se skogen för alla träd när man inreder, helt klart.

Ett av de vanligaste misstagen som görs vid inredning är annars övermöblering och överdekorering. Det är nästan alltid bättre med för lite än med för mycket, för om du möblerat eller inrett för lite så är det enklare att lägga till det som saknas än att ta bort det so är överflödigt om du inrett för mycket.

En enkel sak är olika sorters väggdekorationer, som tavlor, grafiska tryck och liknande. Det behöver inte röra sig om jättestora saker, utan kan till exempel vara ett litet inramat fotografi som gör väggen mindre tom och mer levande. Men kom ihåg att inte gå helt bananas! Alltför många tavlor, tryck och liknande på väggarna ger ett stressigt och plottrigt intryck. Välj dina olika väggdekorationer med omsorg och ställ dig frågan om de verkligen behövs eller om ett tomt väggutrymme passar bättre och gör att rummet känns luftigare.

En annan sak som kan göra stor skillnad är knoppar och beslag till skåp, byråer och liknande. Ofta är de knoppar som följer med möbler man köper inte alltid de finaste utan det lönar sig att köpa nytt. Själv gjorde jag för ett tag sedan en ”raid” runt bostaden för att se efter vilka knoppar jag tyckte såg bra ut och vilka som kunde förbättras. Resultatet blev att jag kom fram till att jag behövde ungefär 20 nya knoppar i olika modeller.

knopp

Bild: bygghemma.se

Jag kollade runt på nätet och hittade en hel del intressanta alternativ. Det slutade med att jag köpte mina knoppar härifrån, hos Bygghemma, för att de hade precis alla modeller jag var ville ha, och till ett bra pris. Det lönar sig ju att köpa så mycket som möjligt från samma ställe i stället för att köpa från olika butiker, inte minst på grund av fraktkostnaderna.

Att sedan montera knopparna var inga problem alls utan gick på ett kick. En bra skruvmejsel var i princip allt som behövdes. Det är definitivt någonting som vilken lathund som helst kan göra utan problem.

admin