Satsa på rätt belysning

Rätt belysning gör oerhört stor skillnad. Det spelar ingen roll hur vackert du har inrett om du sedan inte skapar en mysig atmosfär med ljus, och det även om du inte har det allra vackraste hemmet kan rätt belysning göra underverk för trivseln.

Så vad är då rätt belysning?
För att skapa en bra grund behöver du dels arbetsbelysning och dels mysbelysning. Arbetsbelysningen använder du när du ska städa eller av annan anledning behöver kunna se bra. Den ska vara tillräckligt stark och den ska lysa upp hela rummet. Sådan belysning är dock inte mysig att ha när man ska se på teve på kvällen, utan då behöver du ljus som är svagare och som inte lyser i första hand för att det ska bli ljust utan för att skapa stämning. Men med det sagt så måste det förstås kunna frambringa ett visst ljus också, för att rummet inte ska bli för mörkt och murrigt.

När det gäller mysbelysning är det bra att satsa på flera mindre ljuskällor. Man kan ha golvlampor, vägglampor, lampor i bokhyllan och på byråer. Dold belysning är också snyggt, till exempel en ljuslist i en bokhylla. Mysbelysning kombineras med fördel med levande ljus (men tänk på säkerheten!). Att använda sig av lampor med dimmer är också ett tips för att kunna skruva upp och mer mysfaktorn efter behag och behov.

Snygg bordslampa från Trademax

Snygg bordslampa från Trademax

Shoppa lampor på nätet
Att satsa på rätt belysning kan alltså vara ett smart trick för att lätt skapa en inredning som både är vacker och funktionell. Beställer du belysning på nätet så gör du det ännu enklare för dig eftersom du inte ens behöver gå till affären. Det finns många bra sajter och en av dem är Trademax som har ett stort utbud av snygga lampor för alla smaker. En fördel med den sajten är att man kan filtrera väldigt bra och på så sätt lätt hitta det man vill ha om det är något speciellt man söker, till exempel lampor i vissa färger, storlekar eller av vissa märken.

Tänk på att lamporna ska vara snygga såväl tända som släckta, så se till att lägga lite tid på att hitta de perfekta lamporna för just dig.

admin