Hjärtat i huset

Att renovera köket kostar pengar, det lär väl de flesta känna till. Många gånger kan det vara så att man faktiskt inte alls behöver helrenovera ett väl fungerande kök, utan bara ändra vissa detaljer för att få ett uppdaterat och fräscht kök. Här kommer några tips om hur du kan göra enkla justeringar som förändrar utseendet på ditt kök.

– Det går givetvis att byta ut kakel och måla om luckor, till och med tapetsera om hela kökets väggar. Men faktum är att det finns mycket som du kan göra genom de små detaljerna. Bara en sådan sak som att byta ut porslin, muggar, glas och husgeråd till mer stilenliga varianter kommer att göra mycket.

– Om förvaringen är bristfällig så beror det ofta på att man har samlat på sig för mycket. Istället för att bygga nya skåp så är det mer värt att gå igenom det man har och göra sig av med sådant som bara står och samlar damm i skåpen.

– Stökiga lådor brukar vara ett problem för många. Då finns det enkla sätt att komma tillrätta med det. Att antingen köpa eller bygga lådavdelare gör det enklare att sortera, dessutom kanske du tjänar på att köpa en magnetlist, då du kan flytta knivarna ur lådan och istället låta de hänga på väggen.

– Många har kök som är ganska små, vilket gör att man sällan kan vara mer än två personer i köket samtidigt som maten förbereds. Ofta har det att göra med arbetsytor. Då är det kanske en bra lösning att köpa en mobil köksö som man kan använda eller göra en förlängning av bänkskivan när man ändå håller på att byta.

admin