Att välja golv

För eller senare så kommer vi alla att hamna där. I den situation där golvet har sett sina bättre dagar och börjar låta och knarra, det är skador lite här och var och den där färgen som en gång var så fräsch och trevlig är en skugga av sitt forna jag. Det börjar med andra ord bli väldigt viktigt att fundera på vad man kan göra åt det, och istället för att hålla på att slipa och renovera så finns det alltid ett bättre alternativ – köp ett nytt golv. Faktum är att ett nytt golv inte behöver vara speciellt dyrt, det handlar faktiskt bara om ens behov och ens förmåga att hitta det billigaste möjliga. För det finns många alternativ där ute och vi guidar latmaskarna till det rätta valet.

Laminatgolv

Det allra enklaste av golv, både vad det gäller utseende och montering, är laminat. Det är ett tunt golv som läggs ut med enkelhet och det kan se ut på mängder av sätt – allt från olika typer av trämönster till plast och sten imitationer. Det betyder att man kan skapa sig ett snyggt golv väldigt snabbt genom att använda sig av laminat, men man ska vara medveten om att det inte går att slipa detta golv speciellt mycket. De i sin tur reflekteras på priset, vilket gör laminatgolv till det billigaste som du kan köpa. Samtidigt är det också det golv som tål minst.

Plastgolv

Plastgolv är att göra det riktigt lätt för sig, i vilket fall när det gäller utseende. Här finns det mängder av olika typer att välja på och det är dessutom många gånger ett golv som håller för det allra mesta. Smuts och fläckar är ett minne blott med ett plastgolv, därför kanske det är mest praktiskt att ha detta golv i ett kök eller ett badrum, på grund av sina överlägsna egenskaper.

Parkettgolv

När man kollar på hus på Hemnet eller är ute efter att höja värde och intryck på hemmet så kommer ordet parkettgolv upp. Det är ett golv som är mer rejält än vad laminat är, betydligt mer hållbart och samtidigt väldigt vackert och härligt att gå på. Tack vare sin storlek så är det också ett golv som med lätthet slipas, men det är inte något som behövs göras på många år efter att man lagt det. Samtidigt är det också lika lätt att lägga som ett laminatgolv är. Med andra ord så är den bästa lösningen för latmasken ett parkettgolv, även om det kostar lite mer.

Det finns med andra ord många olika typer av golv att välja på. Det finns till och med rena trägolv att lägga, men det är en process som tar tid och dessutom är dyr. Om man kollar på Golvshop så finns alla dessa golv där, så man behöver inte ens besöka en byggvaruhandel för att köpa golvet – det kan man göra i kalsongerna från soffan.

admin